Varningstriangeln tas bort – brytdatum för företag redan 1 april

den 9 februari 2007

Den 1 juli 2007 ska läkemedelsförpackningar märkta med varningstriangeln inte längre säljas på apoteken. Läkemedelsföretag bör se till att leveranser av läkemedelsförpackningar märkta med varningstriangeln upphör från grossist (KD och Tamro) till apoteken från och med den 1 april 2007.

Den märkning med varningstriangeln som i dag finns på vissa läkemedel är inkonsekvent och håller på att tas bort. Från och med den 1 juli 2007 ska apoteken inte längre sälja läkemedelsförpackningar märkta med varningstriangeln. För att minimera lagren med triangelmärkta förpackningar på apoteken, lämnar Läkemedelsverket följande rekommendation: läkemedelsföretag bör se till att leveranser av triangelmärkta läkemedelsförpackningar upphör från grossister till apoteken från och med den 1 april 2007.

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 
 
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies