En tillverkningsserie av Gepan Instill 1 x 40 ml återkallad

den 10 juni 2010

Läkemedelsverket vill uppmärksamma användare av Gepan Instill 1 x 40 ml att en tillverkningsserie av produkten har återkallats på den svenska marknaden. Produkten används för att lindra besvär i urinblåsan.

Läkemedelsverket har fått information om att en lösning för cystitbehandling benämnd Gepan Instill 1 x 40 ml har återkallats från den svenska marknaden. Återkallandet sker på grund av att trådliknande partiklar har identifierats i flaskor i vissa tillverkningssatser (batch/lot-nummer).

Tillverkaren MPC International S.A uppger att av de tillverkningssatser som berörs av åtgärden har endast produkter med batch/lot-nummer 205788 funnits på den svenska marknaden. Produktens förpackningar är märkta med distributörens företagsnamn Pohl.Boskamp. Vid frågor kan Pohl-Boskamp kontaktas (se kontaktuppgifter till höger).

Tillverkaren har inte tagit fram någon skriftlig information om återkallandet utan kunder (sjukhus och apotek) har fått information telefonledes från Pohl-Boskamp i Sverige. Alla kunder har inte returnerat produkter till tillverkaren.

Se även Viktig säkerhetsinformation från tillverkare (sk Field Safety Notice) som Läkemedelsverket har publicerat.

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Relaterad information

 

Kontakt

G. Pohl-Boskamp GmbH & Co KG, Tyskland,
Saltholmsgatan 44
426 76 Västra Frölunda
SVERIGE
Tel 031 - 69 93 40

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies