Vissa kontaktlinser av märket 1-DAY ACUVUE TruEye återkallas

den 16 november 2010

Vissa serier av kontaktlinsen 1-DAY ACUVUE TruEye har återkallats av tillverkaren Johnson & Johnson Vision Care. En avvikelse i sköljningsprocessen är orsaken till rapporterade besvär hos användare.

Tillverkaren Johnson & Johnson Vision Care utökar ett tidigare meddelat återkallande av vissa serier av kontaktlinsen 1-DAY ACUVUE TruEye. Återkallandet genomförs efter att användare har rapporterat om onormal sveda eller smärta när linserna sätts in. Tillverkaren utredning har visat att orsaken till problemet kan härledas till sköljningsprocessen under tillverkningen.

Tillverkaren har i sitt säkerhetsmeddelande till optiker gett anvisningar om hur man identifierar de berörda partierna av produkten.

Tillverkaren har även publicerat webbinformation för de svenska konsumenterna och gett vägledning om hur man kan kontrollera om de egna linserna ingår i de återkallade partierna. Användare uppmanas att sluta använda de berörda linserna och kontakta sin optiker för information om retur och utbyte av produkten.

De berörda produkterna säljs via optiker både i butik samt via Internetförsäljning.

Mer information kan hämtas från tillverkarens säkerhetsmeddelande till marknaden och från tillverkarens webbinformation – se länkar i högermarginal. 

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Kontaktinformation

Johnson & Johnson Vision Care
08-626 22 00

 

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies