Wartec mot kondylom (könsvårtor) kommer att ta slut på apoteken inom kort

den 17 augusti 2012

Under hösten kan Wartec inte levereras. Ersättningsprodukt finns men tillgången på denna kan tillfälligt bli otillräcklig.

På grund av problem i tillverkningen kommer Wartec kräm att ta slut på apoteken inom kort. Wartec lösning är redan nu slut på apoteken och kommer troligen att finnas tillgängligt igen i januari 2013.

Ett annat godkänt läkemedel som innehåller samma substans (podofyllotoxin) i form av lösning finns att tillgå. Däremot finns motsvarande preparat inte i Sverige som godkänt läkemedel i form av kräm. Tillgången på det alternativa läkemedlet är under tiden fram till november något begränsad.

I den mån som tillgången på godkända läkemedel som innehåller podofyllotoxin blir otillräcklig finns möjligheten att söka licens för läkemedel som är godkända i andra länder inom EU. Leveranstiden för sådana preparat beräknas för närvarande uppgå till 2–3 veckor.

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Relaterad information

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies