Läkemedelsverket startar upp samverkansprojekt i Umeå för säkrare hårfärgningsprodukter

den 1 september 2014

Med projektet Hårfärgskoll 2014 hoppas Läkemedelsverket att man med hjälp av kommunernas miljöinspektörer ska få en tydligare helhetsbild av hur butiker och frisörer följer reglerna för märkning av hårfärgningsprodukter. I samverkansprojektet som pågår fram tills februari 2015, då en tillsynsrapport kommer att publiceras, ingår 87 kommuner.

– Läkemedelsverket startar upp projektet genom att vi genomför fyra upptaktsmöten för att utbilda kommuninspektörer med start i Umeå den andra september. Sedan följer upptaktsmöten i Stockholm, Göteborg och Malmö. Utöver kontroll av varningsmärkningen kommer kommunernas miljöinspektörer få i uppdrag att kontrollera innehållsförteckningen för att undersöka så att förbjudna ämnen inte förekommer, säger Gunnar Guzikowski, projektledare från Läkemedelsverket.

Inbjudan till pressträff

Vill du veta mer om Hårfärgskoll 2014 finns det möjlighet för media att träffa Gunnar Guzikowski, när Läkemedelsverket har sitt första upptaktsmöte i Umeå den 2 september.

Tid: tisdagen den 2 september 12.45–13.30
Plats: Länsstyrelsen, Storgatan 71 B, UMEÅ

Välkomna

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Relaterad information

 

Kontakt

Gunnar Guzikowski
tel: 018-17 48 04

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies