Restsituation för Cefadroxil Mylan oral suspension

den 22 september 2017

En restsituation har sedan en tid tillbaka pågått för Cefadroxil Mylan oral suspension. Alternativ finns i form av cefadroxil i andra beredningsformer.

Restsituationen för Cefadroxil Mylan pulver till oral suspension 100 mg/ml beräknas enligt företaget vara löst först i april 2018.

Läkemedelsverket har indikationer på att restsituationen även berör Cefadroxil Sandoz oral suspension men detta har inte bekräftats av företaget.

Alternativ

Cefadroxil är ett antibiotikum som används för att behandla urinvägsinfektioner, övre luftvägsinfektioner och hud- och mjukdelsinfektioner.

Andra beredningsformer av cefadroxil kan vara ett alternativ till oral suspension. Till patienter där behandling med tablett/kapslar inte är lämplig kan cefadroxil i form av löslig tablett (Cefamox löslig) vara ett alternativ.

Vid behov finns möjlighet att ansöka om licens för produkter som innehåller cefadroxil och är godkända i annat land.

Förskrivare rekommenderas att vända sig till ett apotek för att få information om tillgänglighet för ovanstående alternativ.

 

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Relaterad information

 

Kontakta oss

Licensgruppen
mån-fre 09.00–11.00 och 14.30–16.00
Tel: 018-17 46 60
E-post: licensgruppen@mpa.se

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies