Restsituation för Florinef

den 10 mars 2017

En restsituation för läkemedlet Florinef (fludrokortison) har uppstått. Det finns inget annat godkänt läkemedel som innehåller fludrokortison. Florinef används för att behandla sjukdomar i binjurarna som Addisons sjukdom och kongenital binjurebarkhyperplasi. Restsituationen beräknas vara löst i april.

För att lösa restsituationen har företaget beviljats att sälja nederländska förpackningar på dispens. Förpackningarna finns tillgängliga för beställning den 17 mars.

Patienter som tillfälligt står utan Florinef kan behöva justera sin läkemedelsbehandling och bör därför kontakta sin läkare.

Vid behov finns möjlighet att ansöka om licens för produkter som innehåller fludrokortison och är godkända i annat land. Förskrivare rekommenderas att vända sig till ett apotek för att få information om tillgänglighet för sådana produkter. Länk till Läkemedelsverkets information om licens finns under relaterad information till höger.

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Relaterad information

 Licens

 

Kontakt

Licensgruppen
mån-fre 9–11, 14.30–16
Tel: 018-17 46 60
E-post: licensgruppen@mpa.se

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies