Restsituation för natriumklorid 4 mmol/ml, koncentrat till infusionsvätskor har uppstått

den 16 oktober 2017

Restsituationen för Addex-Natriumklorid beräknas vara löst inom de närmaste dagarna, då en ny leverans väntas. Addens-Natriumklorid B. Braun beräknas finnas tillgängligt i slutet av november.

Fresenius Kabi har meddelat att en ny leverans av Addex-Natriumklorid 4 mmol/ml, koncentrat till infusionsvätska, lösning är på väg och kommer finnas tillgänglig inom de närmaste dagarna. Leveransen beräknas täcka det antal förpackningar som i nuläget är restnoterade.

B. Braun har meddelat att Addens-Natriumklorid B. Braun 4 mmol/ml, koncentrat till infusionsvätska, lösning beräknas finnas tillgängligt i slutet av november.

Läkemedlen används för att behandla natriumbrist, pågående natriumförluster och som natriumtillsats vid vätsketerapi eller fullständig intravenös nutrition.

Alternativ

Det finns möjlighet att ansöka om licens för läkemedel godkänt i annat land. Extemporetillverkat läkemedel kan även vara ett möjligt alternativ. För information om tillgång till ovanstående alternativ hänvisas till apotek.

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Relaterad information

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies