Tillverkaren Bard drar tillbaka nätimplantat för gynekologi i hela EU

den 8 april 2019

Företaget C.R. Bard drar tillbaka nätimplantat för urogenital prolaps och ansträngningsinkontinens från den europeiska marknaden. Tillverkaren uppger att affärsskäl ligger bakom beslutet. Patienter som har fått implantat sedan tidigare behöver inte följas upp på något särskilt sätt enligt företagets information.

Företaget C.R. Bard Inc har meddelat alla deras nätimplantatprodukter för urogenital prolaps och ansträngningsinkontinens dras tillbaka från den europeiska marknaden (inklusive svenska marknaden). Åtgärden sker enligt tillverkaren på grund av affärsskäl och inga uppföljande åtgärder behövs för de patienter som har fått produkter implanterade.

Alla produkter som finns på svenska sjukhus tas nu tillbaka av tillverkaren. 
 
Om du som patient har fått ett implantat inopererat och har frågor så kan du vända dig till hälso- och sjukvården för att få närmare information. Tillverkaren uppger att inga särskilda åtgärder behöver vidtas om man inte lider av några komplikationer eller symptom.

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 

Relaterad information

 

Kontakta oss

  • Enheten för Medicinteknik, Läkemedelsverket
    Nås via växel, telefon: 018-17 46 00
 

Övrig kontaktinformation

  • BARD kundservice
    Telefon: 042-38 60 00
   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies