Restnotering på Zovirax 3% ögonsalva

den 28 mars 2013

Marknadsförande företag för Zovirax 3% ögonsalva har meddelat att en brist på preparatet kommer att uppstå preliminärt i mitten på april 2013. Om godkänd ersättningsprodukt inte finns tillgänglig rekommenderar Läkemedelsverket licensförskrivning av likvärdigt läkemedel.

Ett av de marknadsförande företagen för Zovirax 3% ögonsalva har meddelat Läkemedelsverket att en brist på preparatet kommer att uppstå preliminärt i mitten på april 2013. Detta på grund av att tillverkningsprocessen hos tillverkaren inte har kunnat garanteras. Problemet förväntas fortgå under cirka 6 månader.

Zovirax 3% ögonsalva, som innehåller den aktiva substansen aciclovir, är indicerat för behandling av keratit (hornhinneinflammation) orsakat av herpes simplex virus. Tillgången på ersättningsprodukt innehållande aciclovir är osäker. I förekommande fall rekommenderar därför Läkemedelsverket licensförskrivning med läkemedel innehållande den likvärdiga substansen ganciclovir.

 

Observera publiceringsdatumet på nyheten. Läkemedelsverket uppdaterar i normala fall inte nyhetstexter även om ny kunskap kan ha tillkommit.

 
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies