Att köpa läkemedel säkert

Under dessa sidor finner du information om hur du som konsument gör för att handla läkemedel på ett säkrare sätt och nyheter om olagliga läkemedel.För att vara säker på att få rätt läkemedel i rätt dos är det viktigt att du går till ett godkänt apotek för att köpa receptbelagda läkemedel. Om det är receptfria läkemedel du behöver kan du även köpa vissa i affärer, på bensinstationer eller liknande.

 Apotekssymbolen. Grönt kors
Känner du dig osäker på dina sjukdomssymtom bör du alltid kontakta sjukvården. Din läkare ställer diagnos, skriver eventuellt ut ett recept och följer upp hur din behandling fungerar.

Hämta alltid ut ditt receptbelagda läkemedel på ett godkänt apotek. Apotek har utbildad personal och köper in och hanterar läkemedel på ett säkert sätt. Läkemedelsverket har tillsyn över apoteken. Alla apotek som är godkända i Sverige är märkta med den nationella apotekssymbolen.

Lättare sjukdomssymptom kan du behandla själv med receptfria läkemedel. Dessa kan du köpa på alla apotek, men det går även att köpa vissa receptfria läkemedel utanför apotek om du är över 18 år.

 

Stora mängder tramadol har beslagtagits


Cirka 120 länder deltog i en årligen återkommande internationell kontrolloperation mot olagliga läkemedel. Cirka 25 miljoner tabletter, kapslar och ampuller har tagits i beslag och över 3 500 webbsidor har stängts ner. I Sverige beslagtogs cirka 110 000 tabletter och 1,5 kilo pulver av tramadol.

 Läs hela nyheten (2017-09-25)

 
 
 

Relaterad information

 

Nyheter

 

 Nyhetsarkiv

Prenumerera på Läkemedelsverkets nyhetsbrev om olagliga läkemedel. När du startar din prenumeration får du automatiskt det senaste numret.

 

Genom att anmäla dig till prenumeration av nyhetsbrev medger du att informationen du lämnar får lagras och bearbetas i register av Läkemedelsverket för att kunna skicka nyhetsbrev till dig.

   
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@mpa.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies