Köpa antibiotika på nätet

Antibiotika är receptbelagda läkemedel som bara får säljas på godkända apotek efter en läkares ordination. Trots det finns det oseriösa webbplatser där du kan köpa antibiotika utan krav på recept. Det är inte säkert att dessa produkter som du kan välja mellan innehåller den substansen som anges på förpackningen eller i rätt mängd.

Antibiotika är ett samlingsnamn för de läkemedel som används för att behandla infektioner orsakade av bakterier. Det finns flera sorters antibiotika som fungerar på olika sätt, därför är det viktigt att använda rätt sorts antibiotika som bakterien är känslig för.

Försäljarna lockar med billig antibiotika utan recept

Online finns att köpa alla sorters antibiotika, billigt och utan krav på recept. Det är allt från penicillin för att behandla urinvägsinfektion till doxycyklin som används vid behandling av klamydia.

Försäljarna kan ge sken av att vara seriösa och påstår att legitimerade läkare och godkända apotek är inblandade i verksamheten, men det förekommer illegal verksamhet och vissa produkter som säljs har utgånget datum eller är förfalskade.

Du som konsument kan i det här läget aldrig veta vad det är för produkt du får, det kan vara allt från en förfalskning eller en produkt som innehåller en helt annan substans än vad som anges på förpackningen. Produkten kan ge dig oönskade biverkningar eller medföra att du måste påbörja en ny behandling med ett starkare preparat eftersom bakterierna blivit resistenta mot det första preparatet.

Köp antibiotika på godkända apotek

Läkemedelsverket avråder från att beställa antibiotika på nätet utan att först besökt läkare och fått recept.

Om du tror att du har en bakterieinfektion ska du kontakta läkare, din läkare gör då en bedömning av vilken behandling du behöver. Visar det sig att du är i behov av antibiotika skriver din läkare ut ett recept på den antibiotika som passar bäst för den bakterie som orsakar just din infektion.

Hämta ut ditt läkemedel på ett godkänt apotek. Väljer du att hämta ut läkemedlet via ett internetapotek kom ihåg att kontrollera att apoteket bär den EU-gemensamma symbolen som visar att aktören säljer läkemedel lagligt.

 

Eu-symbol för laglig handel med läkemedel på internet

 

EU-gemensam symbol som visar vilka som får sälja läkemedel på internet.

 

Nationella apotekssymbolen

 

 

 

 

 

Symbol för godkända apotek i Sverige.

 
 
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies