Köpa antidepressiva läkemedel på nätet

De kallas ofta för lyckopiller, men antidepressiva läkemedel är det medicinska namnet. Receptbelagda antidepressiva läkemedel kan man bara hämta ut om man har ett recept från en läkare och de får endast säljas på godkända apotek. Trots det finns det oseriösa webbplatser där det går att köpa receptbelagda läkemedel utan krav på recept.

När man får en depression kommer signalsubstanserna och deras samspel med andra celler i hjärnan i obalans. Idag finns det olika läkemedelssubstanser för att behandla depression, bland annat citalopram, sertralin, venlafaxin och mitrazapin. De olika substanserna fungerar på lite olika sätt, men läkemedelsbehandlingen mot depression går ut på att återställa balansen i kroppen.

Ställ inte din egen diagnos - uppsök läkare

Att känna sig ledsen och nedstämd eller tillfälligt råka i obalans är vanligt och händer alla människor. Det hör till livet. Men om man under en längre period känner sig deppig, låg, orkeslös och har känslor av meningslöshet kan man ha fått en depression. Då är det viktigt att uppsöka sjukvården. Läkaren gör en bedömning av vilken behandling som passar bäst för dig och skriver eventuellt ut ett läkemedel på recept.

Köp receptbelagda antidepressiva läkemedel från godkända apotek

Det är bara om du köper dina receptbelagda läkemedel från ett godkänt apotek som du kan vara säker på att du får rätt läkemedel i rätt dos. Ett svenskt godkänt apotek känner du igen genom att de bär den nationella apotekssymbolen. Väljer du att hämta ut dina läkemedel via ett internetapotek kom ihåg att kontrolla att apoteket bär den EU-gemensamma symbolen som visar att aktören har registrerat sin handel och säljer läkemedel lagligt. Webbplatser som säljer receptbelagda läkemedel utan krav på recept är oseriösa och du vet aldrig vad du får hem i brevlådan.

Läkemedel på nätet kan vara förfalskade

Det finns webbplatser som ger sken av att vara seriösa genom att det har bilder på läkare och apotekare i vita rockar. Verkligheten bakom den snygga fasaden kan vara en helt annan. Siffror från Världshälsoorganisationen WHO visar att över 50 procent av alla läkemedel som säljs via oseriösa webbplatser är förfalskade.

Om du handlar läkemedel från oseriösa webbplatser vet du inte vad det är för produkt du får hem. Det kan handla om allt från förfalskningar, till produkter som innehåller en helt annan substans än vad som anges på förpackningen. Produkten kan också ge oönskade biverkningar eller en överdosering.

 

Eu-symbol för laglig handel med läkemedel på internet

 

EU-gemensam symbol som visar vilka som får sälja läkemedel på internet.

Nationella apotekssymbolen

 

 

 

 

Symbol för godkända apotek i Sverige.

 
 
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies