Köpa potensmedel på nätet

Potensmedel är receptbelagda läkemedel som bara får säljas på godkända apotek efter läkares ordination. Trots det finns det oseriösa webbplatser där du erbjuds köpa potenspiller utan krav på recept. Det är inte säkert att produkterna då innehåller den substans som anges på förpackningen eller att mängden läkemedel stämmer. Du kan bli lurad och i värsta fall få en hälsofarlig produkt. Det blir ofta inte billigare att handla på det här sättet.

Läkemedel mot impotens

Potensmedel, läkemedel mot erektil dysfunktion, innehåller ofta någon av substanserna sildenafil, tadalafil eller vardenafil. Läkemedlen är receptbelagda, eftersom en läkare kan behöva undersöka om problemen beror på en underliggande sjukdom som behöver behandlas.

Det är mycket viktigt att inte använda läkemedel mot kärlkramp, så kallade nitrater, tillsammans med de här läkemedlen. Det kan leda till kraftigt blodtrycksfall, som kan vara farligt.

Huvudvärk, synstörningar och nästäppa är vanliga biverkningar av medicinerna. Att ta en högre dos än rekommenderat, eller att blanda preparaten med varandra, förbättrar inte effekten utan ökar bara risken för biverkningar.

Försäljare lockar med "billiga" potensmedel utan recept

Man kan köpa många olika potensmedel från osäkra källor på nätet. De påstås vara billiga, och det krävs inte recept. Det är alltifrån "originalpreparat" till "generika" och produkter som påstås vara naturliga. Försäljarna kan ge sken av att vara seriösa. De påstår ofta att legitimerade läkare och godkända apotek är inblandade, men det förekommer utbredd illegal verksamhet, och de produkter som säljs kan ha passerat utgångsdatum eller vara förfalskade.

Du kan bli lurad och allvarligt skada din hälsa

Du kan som konsument inte vara säker på vilken produkt du får – om du får någon alls! Läkemedlet kan innehålla föroreningar. Det har förekommit att potensmedel sålda "på gatan" innehållit blodsockersänkande medicin som inte deklarerats på förpackningen. Användarna visste inte att de fick farligt låga blodsockernivåer, som hos några också orsakade dödsfall.

Potensmedel som inte är godkända läkemedel sägs ofta vara "naturliga" och i ingredienslistan finns bara växter. Laboratorieanalyser som gjorts av bland annat Läkemedelsverket, har visat att de ofta har "spetsats" med samma substanser som finns i de godkända läkemedlen.

Potensmedel på svenska godkända apotek är ofta inte dyrare

Potensmedel från osäkra källor på nätet är ofta inte billigare. Idag finns många godkända läkemedel, både originalläkemedel och generiska läkemedel, med sildenafil, tadalafil och vardenafil godkända i Sverige. Även om kostnaden för läkarbesök inräknas så blir det ofta billigare att handla från godkända apotek i Sverige.

Så här handlar du läkemedel säkert

Idag behöver du inte gå till ett apotek på stan för att hämta ut läkemedel. Alla stora apotekskedjor i Sverige har idag webbhandel där du kan handla snabbt, enkelt och diskret.

Låt den EU-gemensamma symbolen visa vägen till de som får sälja läkemedel på internet.

 

 

 

 

 
 
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies