Köpa sömntabletter på nätet

Sömntabletter är ofta receptbelagda läkemedel och får bara säljas på godkända apotek efter att du har fått ett recept av en läkare. Trots det finns det oseriösa webbplatser där du kan köpa receptbelagda läkemedel utan krav på recept. Som konsument vet du aldrig vad du får eller om produkten är säker att använda om du handlar utanför godkända apotek.

Det är vanligt med sömnproblem. Man kan ha problem att somna om eller att man vaknar flera gånger under samma natt. I det flesta fall finns det ingen anledning att oroa sig för att man får för lite sömn men upplever man att det är ett påfrestande bör man uppsöka sjukvården.

Sömntabletter på nätet kan vara förfalskade

På oseriösa webbplatser kan du som konsument köpa allt från bensodiazepiner till antidepressiva läkemedel om du har svårt att sova. Försäljningen sker utan krav på recept och försäljarna ger sken av att vara seriösa genom att ha bilder på läkare och apotekare i vita rockar på deras hemsidor.

Verkligheten bakom den snygga fasaden kan vara en helt annan, enligt siffror från WHO så är mer än 50% av alla läkemedel som säljs via oseriösa webbsidor förfalskade.

Om du handlar läkemedel från oseriösa webbplatser kan du inte veta säkert vad det är för produkt du får hem. Det kan handla om allt från förfalskningar till produkter som innehåller en helt annan substans än vad som anges på förpackningen. Produkten kan ge oönskade biverkningar eller så kan du ha otur att du överdoserar eftersom tabletten innehåller tre gånger så mycket aktivsubstans än vad som uppges på förpackningen.

Handla receptbelagda sömntabletter säkert på godkända apotek

Om du har sömnbesvär är rådet att kontakta sjukvården. Vid besök hos läkaren görs en bedömning av vilken behandling som passar bäst för dig. Om det visar sig att du är i behov av receptbelagda läkemedel skriver din läkare ut ett recept. Hämta ut ditt receptbelagda läkemedel på ett godkänt apotek. Väljer du att hämta ut läkemedlet via ett internetapotek kom ihåg att kontrollera att apoteket även bär den EU-gemensamma symbolen, som visar att aktören säljer läkemedel lagligt.

 

Eu-symbol för laglig handel med läkemedel på internet

EU-gemensam symbol som visar vilka som får sälja läkemedel på internet.

Nationella apotekssymbolen 

 

Symbol för godkända apotek i Sverige.

 
 
 

Läkemedelsverket, Box 26, 751 03 Uppsala | 018-17 46 00 | registrator@lakemedelsverket.se | Ytterligare kontaktinformation | Om cookies