Så är det att jobba hos oss
- Publicerad: 18 april 2024
- Senast uppdaterad: 18 april 2024
På Läkemedelsverket arbetar vi för människors och djurs hälsa. Oavsett om du ansvarar för att godkänna läkemedel, kontera fakturor, leda forskning, programmera eller ge råd och vägledning, så är du med och påverkar samhällets utveckling – i stort och smått.
Vårt arbete gör skillnad i livet
Läkemedelsverket har en samhällsviktig funktion som alla medborgare är mer eller mindre beroende av. Resultatet av det vi gör märks bland annat på apotek, sjukhus, hos veterinären och i badrumsskåpet. Det ställer inte bara höga krav på vårt kunnande, utan också på att vi är lyhörda för omvärldens behov.
För att vi ska lyckas med vårt uppdrag krävs expertkunskap, samarbete och en vilja att dela med sig och driva på utvecklingen. Kanske är du den vi behöver?
Vi vill varandra väl
Som medarbetare hos oss har du nära till forskning, utbildning och engagerade kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap. Vår arbetsmiljö präglas av generositet, kunskapsspridning och ständigt lärande. Våra medarbetarundersökningar vittnar också om en stor stolthet att arbeta här. Vi är en arbetsplats som många trivs på och rekommenderar till vänner och bekanta.
Visste du det här om Läkemedelsverket?
På Läkemedelsverket jobbar närmare 1 000 medarbetare, majoriteten har Uppsala som främsta arbetsort och ett 40-tal medarbetare har Solna som arbetsort där Giftinformationscentralen finns. En stor del av våra medarbetare har naturvetenskaplig bakgrund, till exempel inom farmaci eller medicin.
Kort om vår myndighet
- Många av de läkemedel som godkänns inom EU har dessförinnan passerat våra svenska experters granskning. 2024 godkände vi 645 nya läkemedel för försäljning i Sverige.
- 2024 genomförde vi över 150 inspektioner av läkemedelstillverkare och partihandlare både i Sverige och utomlands.
- 2024 svarade Läkemedelsupplysningen på över 84 000 frågor om läkemedel från allmänheten.
- 2024 svarade Giftinformationscentralen på över 112 000 frågor om akuta förgiftningar från sjukvården och allmänheten.
- I vårt laboratorium genomför vi kvalitetskontroller av läkemedel som beslagtagits i tullen eller av polisen.
- Vi följer upp att medicintekniska produkter - exempelvis plåster, självtester, implantat och pacemakers - är säkra och lämpliga för sin användning.
- Vi ingår i drygt 110 internationella arbetsgrupper (inom EU och globalt) som arbetar med allt ifrån granskningar av läkemedel, lagförändringar till miljöhänsyn i läkemedelstillverkning.
Relaterad information
Har du synpunkter på den här informationen?
Kontakta oss
HR-enheten
Telefon: 018-17 46 00
E-post: hr@lakemedelsverket.se